Opplev et eventyr dypt inne i fjellet i sommer!

Kongsberg byr på Sølvgruver og aktiviteter for store og små. Bli med på en togtur til Kongens gruve 342 meter under jordoverflaten og 2300 meter inn i fjellet!

På Aktivitetsplassen utenfor er det muligheter for å prøve seg som ekte gruvearbeider med myntpreging, mineraljakt og sølvvasking. Her er det også demonstrasjon av Fyrsetting, en gammel metode brukt for å jobbe seg innover i fjellet. 

Bergverksmuseum_8603.jpg

Nær Gruvetoget ligger Sakkerhuskroa med mulighet for en deilig lunsj, og Saggrenda Dammen for en deilig frisk dukkert.  
Vi anbefaler en tur til Kongsberg kirke, eller innom Norsk Bergverksmuseum for hele historien til Kongsberg Sølvverk.

Priser fra 1149,-:  
Tur med gruvetoget, historisk overnatting, frokost og to-retters middag:  
1149,-pp i dobbeltrom (855,- for barn under 12 år)  
1449,- enkeltrom  

Kombi-billett med tur med gruvetoget, inngangsbillett på Norsk Bergverksmuseum, historisk overnatting, frokost og to-retters middag: 
1209,- pp i dobbeltrom (885,- for barn under 12 år) 
1509,- enkeltrom 

Vandre- og fjellturer i området:

VISSTE DU AT om du er medlem av DNT får 10% på De Historiske? Vi foreslår en tur til Sigridsbu,Eriksbu og/eller Selsli, og tilbring siste natten på hotell!

Buvannet

Buvannet

FRA RESPESJONEN kan dere vandre rundt Buvannet eller dra på oppdagelsesferd langs elver til fossefall. Vil dere heller slappe av og ta en dag på stranden er det mulighet til å gå, kjøre eller leie kano for å ta seg bort til en flott liten sandstrand rett i nærheten.

Utsikten fra Sigridsbu

Utsikten fra Sigridsbu

KUN 10 MINUTTERS kjøretur fra Historiske Søstrene Storaas Hotell ligger flotte Blefjell. Her er mulighetene flere og nivåer som passer de fleste. Spør i resepsjonen om turmulighetene.

 

Send oss en forespørsel her:

Navn *
Navn