Mat og drikke

Alle ingrediensene i våre menyer skal være så norske, lokale og u-reiste som mulig, og maten skal være hjemmelaget.

Mamma sier alltid at «alt du trenger for å overleve er ullsokker og hjemmebakt brød». Vi har vokst opp med hjemmelagd brød. Derfor har vi alltid hjemmelaget brød til frokost og til våre andre måltider. Velbekomme!

Vår matfilosofi

Vi ønsker å støtte det norske landbruket og bidra til en mer bærekraftig verden. Derfor bruker vi kun norske råvarer, så fremt det er mulig. I nærområdet har vi også utrolig mange dyktige leverandører av lokalmat som brukes ofte. I tillegg har vi begynt med egen matproduksjon på gården vi vokste opp, rett bak hotellet. 

Sirkulær økonomi

På Storaas Gård er vårt mål sirkulær økonomi, at produksjonen herfra er i et kretsløp som varer og varer. Her går det hele sommeren griser som i tillegg til vanlig fôr lever på grønnsaksavkapp fra kjøkkenet. Grisene blir slaktet om høsten og kjøkkenet blir således selvforsynt med svinekjøtt hele året. Vi har også en kjøkkenhage som gjør at vi blir selvforsynt med urter og noen grønnsaker så lenge lageret rekker. Så når du ser retter på menyene våre merket med «Storaasgris» eller «fra hagen» så vet du at dette er kortreiste produkter rett fra gården og inn på kjøkkenet.

Smaksopplevelser med lokale råvarer inspirert av hele verden.

Vi har latt oss inspirere av vår oldemor, Rita, vokst opp på St. Thomas i Karibien og av vår egen oppvekst på gården i maten vi serverer, og det er ofte at eksotiske smaker eller oppskrifter laget med lokale råvarer finner veien til vårt bord. 

Kjøkkenet ledes av Frederic Caraes fra Frankrike, med erfaring fra Michelin-restaurantene La Bonné Etape, Provence, og Michel Sarran, Toulouse.

Norske råvarer

Lokalmat

Egen matproduksjon

Referanse - Catering Hopp VM, Vikersund 2022

“Flying team Vikersund har under hopp VM 2022 samarbeidet med Søstrene Storaas i forhold til beverting av Gull-VIP-gjester. Samarbeidet startet i 2019, men pga. pandemi fikk vi ikke gjennomført noen arrangementer før i år. Det er en glede å kunne anbefale disse dyktige damene og deres team. (…)

Vi anbefaler Søstrene Storaas uten forbehold.”

 

Referanse - hentet fra Facebook

“Flotte selskapslokaler, fantastisk betjening. Nydelig mat og omgivelser”

“Hyggelig sted, kjempehyggelig betjening og latterlig god og utsøkt mat. Anbefales på det varmeste.”

“Unike opplevelser i alle ledd!”

Holgers Bar

Holger var vår tipoldefar og kom originalt fra Danmark. Han var glad i å reise og tilbragte blant annet en lengre periode i Malaysia og Singapore. Her frekventerte han ofte på Long bar på Raffles hotell. Baren er derfor inspirert av Long Bar med samme vifter i taket. 

Øl

I Holgers Bar serverer vi vårt eget øl, Svigers` øl, en Belgisk Pale Ale som egner seg like godt som drikkeøl som til mat. Smaken, fargen og styrken har våre menn smakt seg frem til sammen med bryggerimesteren på Numedal Stasjonsbryggeri (NSB). I tillegg til andre øl fra NSB har vi også et bredt utvalg av øl fra Lindheim Ølkompani i Telemark. 

Sider

Sider er i tiden! Vi serverer herlig sider fra Telemark i baren, til mat eller som aperitiff fra våre dyktige samarbeidspartnere Lien Gård og Nerø Gård. 

Juicer og alkoholfritt

Eplejuice fra Gislerud gård, Hyllest fra Telemark, eple- og bringebærjuice fra Lien gård og alkoholfritt øl fra Klokk & co. 

 

Bærekraft

Som sertifisert Miljøfyrtårn og som medlem av De Historiske hotel- og spisesteder settes det en rekke krav til hvordan vi på hotellet kan være mest mulig miljøvennlig.