Smaksopplevelser

«Mat skal lages med kjærlighet» heter det i Dinas bok. Vi, Søstrene Storaas, har dansk oldemor, Rita.
Hun styrte kjøkkenet på en stor prestegård i over 40 år. Rita var kjent for sine gode og hjemmelagede smaker.

Selv var hun oppvokst på St Thomas i Karibien,
men klarte på en flott måte å kombinere eksotiske smaker med de danske. På Søstrene Storaas hotell får du smake en dansk-inspirert frokost i Ritas ånd.

Til middag bruker vi norske råvarer og stykningsdeler fra hele dyret fra hode til hale. For oss handler det om å ta vare på tradisjoner og vise respekt for bonden og dyrene. Det er også i de «glemte» stykningsdelene at smaksopplevelsene ofte ligger.  

Naturen rundt oss gir oss gaver som brennesle, granskudd, bjørke-sevje, honning, og sopp som brukes ivrig i matlagingen hos oss.

Vi har vokst opp med hjemmelagd brød. Derfor bakes det brød i ulike former fra det tradisjonelle grove brødet til eksotisk nan brød. 

Velkommen til matopplevelser fra Ritas kjøkken.

 
IMG_6748.JPG

Vårt eget øl

Vi serverer vårt eget øl, Svigers` øl, en Belgisk Pale Ale som egner seg like godt som drikkeøl som til mat. Smaken, fargen og styrken har våre menn smakt seg frem til sammen med bryggerimesteren på Numedal Stasjonsbryggeri (NSB). 

 
Edouards vinstue med et utvalg håndplukkede viner i stor grad fra Italia.

Edouards vinstue med et utvalg håndplukkede viner i stor grad fra Italia.

Edouards vinstue

Til god mat hører godt drikke. Hos oss på Søstrene Storaas hotell er vinen nøye utvalgt og som oftest er den fra Italia, hentet hjem av vår far, Jarle Storaas selv. 

Italia er i dag verdens største vinland og produksjonen strekker seg fra Alpene og de store innsjøene i nord til det tørre Sør Italia. I moderne tid er imidlertid Italia ungt som produsent av kvalitets vin. Først på 1980 tallet ble produksjonen gradvis lagt om fra billige bulk produkter
til kvalitet, og dialogen med vinelskere over hele verden tatt opp.