
Storaas Gård
Rett bak hotellet, et steinkast fra resepsjonen ligger Storaas Gård.
Storaas Gård har som mål å vise bærekraft og sirkulær økonomi i praksis.
Her produserer vi mat og gir besøkende ekte opplevelser. Vi tilbyr kompetanseheving og inspirasjon i landlige omgivelser for de som ønsker å lære mer om dyrking av grønnsaker, urter og bær.
På sommeren har vi frittgående griser, sauer og høner som benyttes i matproduksjonen på Søstrene Storaas Hotell og spennende innslag på våre cateringmenyer.
Ser du noen høner som er ute på tur er disse fast inventar og passes på av Gartner-Tove hele året. Håpet er at vi etter hvert skal få egne egg som også kan brukes på kjøkkenet, men enn så lenge er det kun nok til privat bruk. Hønene går fritt store deler av dagen, men Tove kaller på de med en bjelle når det er på tide å gå inn i hønsegården igjen.

Kjøkkenhagen
Utendørs dyrker vi urter, spiselige blomster, bringebær og rotgrønnsaker til bruk på hotellet og smaksprøver for ivrige kjøkkenhageentusiaster.
Innendørs dyrker vi urter, spiselige blomster, salater og annet grønt. Hele året har vi ferske grønnsaker og urter ved hjelp av våre hydroponi-anlegg i det gamle fjøset på gården. Hydroponi betyr at plantene står i vann uten jord og får kunstig belysning. Ingen sprøytemidler benyttes.
Urter og svinekjøtt fra gården brukes hyppig i vårt pølsemakeri hvor vi produserer egne bratwürst, andre grove pølser og spekepølser. Våre grove pølser finner du blant annet på sommerens lunsjmeny.
Jobber for sirkulær økonomi
Jarle Storaas forteller at det å arbeide mest mulig sirkulært har blitt en viktig del av driften ved hotellet. Både i matproduksjon, men også i driften av hotellet.
–I tillegg til at vi lager en del av vår egen mat har vi fra før et flisfyringsanlegg som produserer mye av varmen vi trenger til hotellet, særlig nyttig med tanke på elektrisitetskostnadene.