
Eline og Kims eventyr-bryllup på Søstrene Storaas hotell
“… både vi og gjestene kunne senke skuldrene,” Eline og Kim
Skrevet av: Else Haug Storaas
Foto: Ingrid Bergerud Paulsen
Som eier og markedsdirektør ved Søstrene Storaas hotell har jeg gleden av å følge mange brudepar gjennom planlegging og feiring av deres store dag.
Et av parene jeg nylig hadde en hyggelig samtale med etter bryllupet, var Eline og Kim. De giftet seg hos oss i mars, og valgte å gjøre det til en hel bryllupshelg med overnatting, felles måltider og aktiviteter. Her er noen av høydepunktene fra samtalen vår – og deres erfaringer med å feire bryllup hos oss, midt i skogen, omringet av snødekte trær og varme smil.

Valg av bryllupslokasjon og vinterbryllup
Eline fortalte at de først oppdaget oss gjennom en annonse for vinterbryllup på Facebook. Det var bildene og stemningen som fanget oppmerksomheten deres. Plasseringen vår, bare et par timer fra Oslo, gjorde det enkelt for familien å komme seg hit. De kjente også til hotellet fra før, og følte at det passet perfekt til det de ønsket seg.
De hadde ikke vurdert vinterbryllup før, men ble overbevist av vakre bilder og vinter-stemning. Det passet også godt med deres tidsplan.
Ønsket om noe vakkert og annerledes gjorde at valget falt på vinterbryllup i mars.
Fredagsaktiviteter som skaper fellesskap
Noe av det Eline og Kim trakk frem som viktigst for helgen, var at de fleste gjestene kom allerede fredag – noe vi anbefaler for absolutt alle som skal gifte seg. Vi serverte middag og arrangerte bli-kjent-aktiviteter, og det gjorde at mange som ikke kjente hverandre fra før, ble godt kjent før selve bryllupsdagen:
«Det skapte en avslappet og god stemning, og gjorde at både vi og gjestene kunne senke skuldrene. Fredagen hjalp også til med å redusere stresset på selve bryllupsdagen, da vi fikk god tid til å prate og tilbringe tid sammen med gjestene våre gjennom hele helgen. Vi følte vi virkelig kunne nyte bryllupsdagen mer uten å føle på stress,» Eline og Kim
Vegetar som hovedrett – en suksess
Eline og Kim valgte vegetar som hovedrett, med mulighet for å velge kjøtt for de som ønsket, og det ble svært godt mottatt.
Nøttesteiken falt i smak hos både vegetarianere og kjøtt-elskere, og det var kun et fåtall som valgte kjøtt til hovedrett.
Vi har alltid et vegetar-valg i bryllupsmenyen, men denne løsningen hadde vi ikke vært borti før, og det var en morsom utfordring å få, syns vi!
Kjøkkenet tilpasset også menyen for gjester med allergier eller ønske om helt vegansk, og Eline fortalte at disse følte seg godt ivaretatt og ikke til bry – en tilbakemelding som betyr mye for oss.
Trygg planlegging og god flyt
Vår bryllupsansvarlig har i forkant av hvert bryllup planleggingsmøter med brudeparene, hvor vi går gjennom alle detaljer.
Dette gjør vi for å kunne sette opp gode kjøreplaner og sikre god kommunikasjon internt og med toastmaster. Å gifte seg er noe de aller fleste gjør bare én gang, og mange toastmastere har ikke nødvendigvis erfaring med å strukturere et selskap, derfor har vi valgt å ta styringen på dette – noe som tydeligvis har falt i smak:
«Bryllupsansvarlig var svært strukturert og nøye, og ga en liste over alle tingene som måtte diskuteres og tenkes på. Dette inkluderte informasjon som skulle sendes til gjestene, noe som bidro til en følelse av kontroll og trygghet. Planleggingsmøtene, hvor vi gikk gjennom alt i detalj, bidro til at vi kunne slappe av og nyte dagen.»

Storsalen og runde bord
Eline og Kim valgte Storsalen for sin store dag, og var spesielt fornøyd med at vi brukte runde bord – det føltes mer personlig og mindre stivt. Vi elsker å tilpasse lokalene etter brudeparets ønsker, og Storsalen gir oss stor fleksibilitet.
Tips til fremtidige brudepar
Eline og Kims (og vår) varmeste anbefaling er å inkludere aktiviteter på fredagen, og å delta på prøvesmaking. Prøvesmakingen ga dem trygghet i valgene og ble en hyggelig opplevelse i seg selv – en liten date-kveld midt i planleggingen.
En helhetlig og minnerik bryllupshelg
«Bryllupet var en fantastisk opplevelse – fra start til slutt. Maten, servicen og omgivelsene, og ikke minst det å våkne opp sammen med gjestene til felles frokost dagen etter,» Eline og Kim.
Det er nettopp dette vi ønsker å skape her på Søstrene Storaas hotell – en helhetlig bryllupshelg hvor alle føler seg hjemme og inkludert.
Skrevet av: Else Haug Storaas