Svinekjøtt fra frittgående gris på Kongsberg

Glade griser gir glade gjester

Storaas Gård og Søstrene Storaas tar imot bestilling av svinekjøtt 2025.

Begrenset antall. Kjøttet er klart for leveranse i månedsskiftet september/oktober 25.

God dyrevelferd er viktig. Vi pleier å si at glade griser gir glade gjester. Hos oss har de veldig stor plass og mulighet til å løpe fritt rundt. Disse løper 100 meteren på ti blank! Du skal virkelig slite med å holde følge.

Pris:

Les om livet på gården og hvordan vi tenker lenger ned på siden.

  • ferdig oppdelt og vakuumert, kr 165 pr kg

  • helt slakt, leveres i halvparter, kr 129,50 pr kg

  • Søstrene Storaas’ BBQ-saus laget på Chili fra hydrohagen kr 225 pr stk

  • Hjemmelagde Bratwürst produsert i pølsemakeriet på Søstrene Storaas hotell, kommer i pakker på ca 18 pølser, kr 245 pr kg

BBQ-saus og pølser selges ikke separat, kun ved bestilling av svinekjøtt.

  • På frilandsgris kan vekten variere, men et helt dyr er ± 80 kg.

    • Hentes hos Søstrene Storaas, Jondalsveien 1530 , 3614 Kongsberg.

    • Hentetidspunkt avtales med Jarle Storaas ved bestilling.

    • Grisene slaktes i andre halvdel av september.

  • Ved ferdig oppdelt kjøtt leveres de i følgende stykningsdeler:

    • Ribbe med rutet svor

    • Sideflesk

    • Koteletter fra ryggen (3-4 pr pakke)

    • Nakkekoteletter (3-4 pr pakke)

    • Flatbiff fra skinka

    • Bogsteker surret som 2 stk

    • Indrefilet

    • Skinkesteker surret som 4 stk

Glade griser gir glade gjester

En artikkel av Thomas Hegna

- Mer kortreist enn dette blir det ikke, forteller Solveig Storaas daglig leder på Søstrene Storaas Hotell i Jondalen. De ansatte ivrer for lokal produksjon og sirkulær økonomi i driften av hotellet.

Å kunne produsere våre egne råvarer er noe vi har arbeidet for lenge, men det krever jo selvfølgelig at vi er dedikerte og står løpet ut, forklarer Storaas.

Ønsket seg mer liv på gården
Da søstrene tok over driften av hotellet ønsket de å vekke gården til live igjen. Bra for dyrevelferden, bra for gjestene og bra for planeten.

– For oss var det viktig å vekke gården og tradisjonene til live igjen. Gårdsdriften var jo her tross alt lenge før hotellet. I tillegg til at vi dyrker urter og spiselige blomster har vi nå valgt å satse på griser og høner.

– God dyrevelferd er viktig. Vi pleier å si at glade griser gir glade gjester. Hos oss har de veldig stor plass og mulighet til å løpe fritt rundt. Disse løper 100 meteren på ti blank! Du skal virkelig slite med å holde følge. Vi ser også at hotellets gjester synes det er stor stas å besøke de nede i innhegningen, det bidrar til en ekstra dimensjon når de senere får servert juleribbe eller pølser fra pølsemakeriet vårt, forklarer Solveig.

– Siden reglene for dyrehold er strenge har dyrene jevnlig besøk av mattilsynet og veterinær. Når det er tid for slakt, så sender vi de til et av Nortura sine anlegg, før de kommer tilbake som hele sider som vi bearbeider videre til ribbe, pølser og andre herlige retter i hotellets restaurant, sier Storaas.

Jobber for sirkulær økonomi

Jarle Storaas forteller at det å arbeide mest mulig sirkulært har blitt en viktig del av driften ved hotellet. Både i matproduksjon, men også i driften av hotellet.

–I tillegg til at vi lager en del av vår egen mat har vi fra før et flisfyringsanlegg som produserer mye av varmen vi trenger til hotellet, særlig nyttig med tanke på elektrisitetskostnadene.

– Rett rundt hjørnet er også et eget komposteringsanlegg for blant annet matrester fra hotellet. Alt dette er et viktig skritt i retningen av en mer sirkulær tankegang, forklarer Jarle.